Friday, November 3, 2017
越南肉丸(燒賣)Vietnamese Meatballs (Xiu Mai) (11/03/17)
Ingredients
200g jicama, peeled and julienned
500g minced pork (1.1 lb)
1 tsp minced garlic
1 tsp minced shallot, or white-part spring onion
salt, pepper, chicken stock, sugar to taste
1 egg
1 tbsp tapioca/corn starch
1 tbsp cooking oil
1 tbsp minced garlic
1 tbsp minced shallot, or white-part spring onion
3 medium tomatoes, diced (400g)
1 tbsp sugar
1 tbsp chicken/pork stock
3 tbsp fish sauce
3 tbsp ketchup
Ingredients:
Meatballs:
4 oz or 1 cup jicama, finely diced
3 green onions
1 lb ground pork
1/2 tsp garlic, minced
1 Tbsp fish sauce
1 Tbsp corn starch
1/2 tsp ground black pepper
Sauce:
2 lbs or 4 medium tomatoes
1/2 Tbsp vegetable oil
1/2 Tbsp garlic, minced
1 1/2 Tbsp tomato paste
1 Tbsp sugar
1 Tbsp fish sauce
1 1/2 cups water
1/4 tsp ground black pepper
Thickener:
2 tsp corn starch
2 tsp water
Yields: 6 servings, approximately 28 meatballs
Nguyên liệu:
Thịt viên:
110 g củ sắn sắt nhỏ
3 tép hành lá
450 g thịt heo xay
1/2 m. cà phê tỏi băm
1 m. canh nước mắm
1 m. canh bột nắp
½ m. cà phê tiêu xay
Nước sốt:
900 g cà chua, 4 trái vừa
½ m. canh dầu ăn
½ m. canh tỏi bằm
1 ½ m canh tương cà chua
1 m. canh đường
1 m. canh nước mắm
360 ml nước
¼ m. cà phê tiêu xay
Làm sệt nước sốt:
2 m. cà phê bột năng
2 m. cà phê nước
Được: 6 phần ăn, 28 viên xíu mại
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.